Няма да изискваме зелен сертификат при гласуване - нито за избирателите,

...
Няма да изискваме зелен сертификат при гласуване - нито за избирателите,
Коментари Харесай

Няма да се изисква зелен сертификат за гласуване на изборите

Няма да пожелаваме зелен документ при гласуване - нито за гласоподавателите, нито за членовете на СИК на избори те на 14 ноември ". Това сподели на брифинг зам.-председателят и представител на ЦИК Росица Матева.

" Във вторник сключихме контракт със " Сиела Норма " за доставка на идващите 1600 машини за гласоподаване. На 19 октомври завърши подаването на заявки за гласоподаване отвън страната. До момента са подадени 56 668 заявки ", съобщи тя.

Говорителят на ЦИК акцентира, че в 9398 секции в страната ще има по две машини, а в 2119 ще бъде сложено и второ устройство. За секциите в чужбина към момента не е взето решение.

" Шест наблюдателски организации са регистрирани досега, както и две международни. Няколко тъжби са постъпили през миналата седмица ", добави тя.

" В Централната изборна комисия /ЦИК/ постъпиха сигнали за потребление на език на омразата в обществените мрежи от регистрирани претенденти в избори те за избори те за президент и вицепрезидент на България ", сподели още Матева. 

" ЦИК счита за неприемливо разпространението на обръщение под каквито и да е форми с антисемитска и ксенофобска устременост, насаждащи етническа ненавист, дискриминация и разделяне в обществото в хода на предизборната акция ", добави тя. 

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР